Gry fortæller om fisk og blå flag.

 

Hvem sagde en gravhund ikke kunne fange fisk?

På den daglige tur langs stranden standsede Isabella på et tidspunkt og stirrede ned i vandet. Ingen halsen, ingen flugt op i klitten efter rådyr, og ingen jagt på måger.

 

Nej blot en dyb fascination af, hvad der foregik under overfladen. Hun stirrede intenst ned i vandet, ja prøvede faktisk flere gange, at tage sig sammen til, at få hovedet under.

 

Men at dykke efter ting er ikke noget Isabelle er for tryg ved. Det overlader hun til søster Ida, der gladeligt samler Kong’er og andet vi har kastet ud op fra bunden.

 

Men pludselig tog hun sig sammen – selvfølgelig lige nøjagtig, da far Gustaf ikke havde kameraet klar – og kom op igen med en rødspætte i munden.

Fin fangst, der dog ikke blev apporteret så hel, at den indgik på det daglige menukort.

 

Heroppe i det nordlige er vi i øvrigt meget imponeret over EU tilføjelsen til Blå flag reglerne.

 

En fantastisk fokusering på bademiljøet.

Tænk, nu må hundene ikke længere bade på strande med blå flag.

De forurener badevandet!

Er det ikke fantastisk.

 

Min fornemmelse af hundes opførsel i vand er nu, at risikoen for urenlige børn og pensionister er langt større end risikoen for urenlige hunde – i hvert fald ude i vandet!

Og hvad med fisk? Isabellas rødspætte var da inde på lavt vand, og jeg garanterer for, at den ikke holder sig til den kommer ud på det dybe.

 

På land er der her i Hjørring kommune anbragt skraldespandsstativer med rimelige mellemrum på stranden. Dem respekterer hundefolket i hvert fald, så de bruges flittigt.

 

Selvfølgelig er der brodne kar, og selvfølgelig kan man løbe tør for poser. Jeg mindes en dag, hvor jeg, efter at have samlet op, opdagede, at der var hul i bunden af posen, så jeg  ikke havde posen mellem det opsamlede og hånden! Men i skraldespanden kom det da!

 

Indrømmet, efterfølgende blev havet forurenet på grund af håndvask.

 

Badeturister forsynder sig jo også ved, at glemme både engangs grill’er , bananskræller og kagepapir. Heldigvis lever vi i udstrakt grad i et ikke ryger samfund, så der er langt mellem cigaretskod og pibeudkrads. I hvert fald længere end der er mellem hestepærer og mågeklatter.

 

Jo det er godt og relevant, man fokuserer på hunde. Både med dårligt gennemtænkte hundelove og nu også dette.

 

Godt at se, at det ikke kun er ved hjælp af det danske prisniveau, man prøver at jage de tyske turister væk. Der tages også andre midler i brug.

 

Og både hundeloven og badeforbuddet virker. I hvert fald er mange af de tyske turister, man møder meget nervøse og frustrerede.

 

Heldigvis har man tænkt sig yderligere om i EU. Man har nemlig også indført forbud mod, at køre på strande med blå flag. Endnu en god måde, at begrænse både brugen af strandene og den deraf følgende havforurening på.

 

Så fremover er folk nødt til at sætte bilen flere kilometer inde i landet for, at finde en P plads. Derfra foregår den videre transport af engangs grill, badelagener, babyer og bedstemødre til fods.

Sig ikke man ikke er effektive, når der tænkes miljø i EU.

Heldigvis har Hjørring kommune svaret igen med, at ville ophæve blå flag områderne og blot videreføre sikringen af badevandskvaliteten på vanlig måde.

Produktionen af skilte, der skal varsle de nye regler er også forsinket. Og uden skilt – ingen håndhævelse af regler!

 

Summa summarum: I er fortsat velkomne med både hund, bil, baby og bedstemor.

 

 

 

 

 

Sidste nyt:

 

Følg her med om stort og småt fra Kennel Chilipigen.

Gry fortæller

om fisk og blå flag.

Arbejdet som vi er skabt til